Home

Zalabest Kft. szakmai előélete

A Zalabest Kft. 1999 őszén alakult, mint magánnyomozó iroda. Sajnos ilyen jellegű információ és adatgyűjtésre vidéken nincs megfelelő fizetőképes kereslet. Kerestük az újabb lehetőségeket és arra a megállapításra jutottunk, hogy a követelés behajtási piacon kell a cégünket bevezetni, így 2007-től a magánnyomozási tevékenységet felváltotta a követeléskezelés.

A cég ügyvezetője először, mint személyes felkereső helyezkedett el a behajtási piacon. Később, felkeresői csoport irányításával, és személyes munkavégzéssel több, jelentős hazai behajtó cégnek, dolgozott felkeresői vállalkozásként.

Azt itt szerzett tapasztalatok és ismeretek alapján láthatóvá váltak számára azok a behajtáshoz kapcsolódó hiányosságok, melyeket egy nagy cég nem, vagy csak körülményesen tud felvállalni. Ezt a piaci rést kihasználva épített ki egy országos lefedettséget biztosító, személyes felkeresői hálózatot és az ehhez szükséges adminisztratív és technikai hátteret.

Egyre nagyobb számú megbízást kapva a vállalkozás elérte, hogy a régiónkból kilépve is vállaljon megbízásokat. Ez a folyamat, a fokozatosság elve alapján jutott el addig a pontig, hogy felelősséggel fel tudjuk vállalni, akár egy komoly elvárásokat támasztó pénzintézet, vagy szolgáltató cég megbízását is.

A vállalkozás korábbiakban gyakorlatilag klasszikus kényszervállalkozás volt. A követelés kezelés területén – a cég fejlődési növekedési ütemével párhuzamban – minden részletet, részfolyamatot szükséges volt kialakítani, megismerni, alkalmazni.

Majd a folyamatos törvényi változásokhoz való gyors és rugalmas alkalmazkodás is elengedhetetlen volt.

Mára a Zalabest Kft 100%-s tulajdonát képezi egy kimondottan work out faktorálással foglalkozó cég is, 55 Milliós jegyzett tőkével. A Medicredit Zrt elmúlt két éves árbevétele megközelítette az 500 Millói forintot.

A Zalabest Kft szervezeti struktúrája láthatóan nem túl széles. Ennek nyilvánvaló előnye a gyors és rugalmas döntéshozás, majd a döntéseknek megfelelő azonnali feladatvégrehajtás.